Blogi

Voidis.fi / Kirsti Leppänen

Vieraskynä: VoiceWell-hoito osana hyvinvointia

Vieraskynä: VoiceWell-hoito osana hyvinvointia

Maanantai, Huhtikuu 22, 2024

Lue 19-vuotiaan Joonaksen kokemukset VoiceWell-hoidosta apuna änkytykseen!

Olen 19-vuotias CP- ja näkövammainen nuori. Minulla on myös vaikeuksia puheentuotossa ja kävin puhetterapiassa vauvasta 14-vuotiaaksi asti. Puheterapiaa ei nähty enää minulle tarpeelliseksi, mutta puhumisen vaikeudet jatkuivat. Perusoireena on änkytys. 

Vuonna 2020 kävin Taysin puheterapeutilla ja hän suositteli minulle voicewell hoitoa. Olen käynyt hoidossa kohta 4 vuoden ajan ja puhuminen on helpottunut merkittävästi. Änkytys on hävinnyt lähes kokonaan. 

Hoidossa parasta on se, että vaikutuksen huomaa heti konkreettisesti. Kickalla on mielettömät taikasormet, jotka saavat kivikovat posket pehmeiksi. Ikinä ei ole tullut hoidon jälkeen oloa, että ”tästä ei ollut mitään hyötyä.” VoiceWellistä on tullut pysyvä osa minun hyvinvoinnin tukemisessa. 

- Joonas

Ei viestejä
Etsi